ОбДЦКИ-Русе

До 20 февруари приемат творби за участие в третия национален конкурс по изобразително и приложно изкуство „Магията на изкуството“ 2023

Общински детски център за култура и изкуство – Русе организира третия национален конкурс по изобразително и приложно изкуство „Магията на изкуството“ 2023. Конкурсът е посветен на 1 март – Ден на любителското творчество. Той по традиция е и Ден на Баба Марта – един от най-обичаните български празници, но ние очакваме, обаче, да провокираме вашето отношение към различни теми от заобикалящия ви свят и в тяхното разработване със средствата на изобразителното и приложното изкуство да изявите своя таланта и усета си за творчество и красота.

Приемаме, както индивидуални, така и колективни творби, но в рамките на възрастовите групи.

Първа група – 1 – 4 клас

Втора група – 5 – 7 клас

Трета група – 8 – 12 клас

Материалите и техниките са по ваш избор. Освен с рисунки, можете да участвате с картички, плакати, пана, кукли, маски, пластики и други.

Творбите трябва да бъдат изпратени или донесени до 20 февруари 2023 год. на адрес:

7005 град Русе

ж. к. ”Здравец”, ул.”Околчица” 9

Общински детски център за култура и изкуство

/за конкурса ”Магията на изкуството”/

Задължително всяка творба трябва да съдържа: три имена на участника, години, възрастова група, име на творбата, раздел, институция, адрес и телефон на ръководител или родител за връзка.

Жури от специалисти ще оцени творбите. Списъкът с наградените ще бъде публикуван на 1 март 2023 година на страницата ни във Фейсбук: Обдцки Русе, както и на сайта на Община Русе. Най –добрите ще получат грамоти и предметни награди.

За повече информация: 082/84 54 71 – Директор

082 845734, 0888333874 – Камелия Монева /Експерт „Концертна дейност“/

Желаем на всички творческо вдъхновение и с нетърпение очакваме вашите творби!

Сподели: