паяк русе вдига лек автомобил

До 29 януари събират предложения за новия „паяк“ EURO 6 за нуждите на ОП „Комунални дейности“

До 29 януари се събират предложения за закупуване на новия „паяк“ за нуждите на ОП „Комунални дейности“ – Русе. Близо 200 000 лева планира да отдели без ДДС Община Русе за този специализиран автомобил за принудително преместване с обща допустима маса 12 000 кг. Неговата екологична норма трябва да е минимум EURO 6.

Той трябва да разполага с телескопичен хидравличен кран, специализиран товарен захват /кръстачка/, 4 товарозахватни скоби, товарна платформа. Сред другите изисквания са:

– максималната дължина на окомплектован автомобил, Lmax[mm]:Lmax<8100 mm;
– максималната широчина на окомплектован автомобил, W max [mm] : W max – 2550 mm;
– максимаксималната височина на окомплектован автомобил в режим на репатриране, H max[mm] : H max – 4000 mm.

Това ще е трети репатриращ автомобил, като закупуването му се налага поради бързото износване на другите два – „втора ръка“. В момента на територията на града действат 2 „паяк“-а на смени, като вдигат средно 15 -20 автомобила на ден. Те действат основно в зоните, където най-често се извършват нарушения от типа неправомерно спиране и паркиране – по основни улици и булеварди.

Например, само за една година /01.07.2015 – 30.06.2016/ в Русе са репатрирани 4102 автомобила. те се извозват до паркинга на ОП „комунални дейности“ на ул. „Котовск“.

Сподели:

Още новини от деня