ДПС - Русе изрази в декларация възмущение от нападението на централата на партията

ДПС – Русе изрази в декларация възмущение от нападението на централата на партията

Изразяваме възмущението си от нападението на централата на ДПС по време на 78-та поредна вечер (24 септември 2020 г.) на протестите в София и се обръщаме към всички държавни институции и гражданско общество за недопускане на погроми и неоснователни обвинения.

  Свидетели сме на безпрецедентна политическа криза в страната, която ежедневно е съпроводена с антиправителствени протести в София и в другите големи градове.

Грубо се противопоставят държавните институции, поради което исканията на гражданското общество в Република България не се забелязват и се стига до необосновани обвинения към ДПС и нарушаването на обществения ред.

Движението за права и свободи е национално отговорна, опозиционна партия и е твърдо за възстановяване на държавността,  върховенството на закона и запазването на етническия мир в родината ни! Нашата позиция е категорична и всякакви опити за насочването на общественото недоволство срещу ДПС са необмислени, неоснователни и с непредвидими последици. Областният съвет на ДПС Русе застава зад председателя на движението Мустафа Карадайъ, който изрази ясната позиция на партията от трибуната на 44-тото Народно събрание.  

Нека да не се нагнетява допълнително напрежение, да не се прехвърля отговорност, а да се търсят разумни подходи и диалог за разрешаване на проблемите в съвременното българско общество.

Това се казва в декларация на Областния съвет на ДПС в Русе.

Сподели:

Още новини от деня