Централен_съвет1

ДПС стартира днес процедурата за номинации на кметове и общински съветници в страната

ДПС стартира днес процедурата за номинации на кметове и общински съветници в страната.

Централният съвет на партията се събра на заседание в София, за да започне подготовката на ДПС за местните избори наесен.

Централен съвет6

Направихме анализ на актуалната политическа ситуация по райони. Приехме критерии за номинации на кандидати от ДПС, потвърдихме процедурите, по които ще определим нашите кандидати за кметове на кметства, на райони, на общини, а също така и за общински съветници, съобщи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг след заседанието.

Централен съвет3

В критериите и процедурите няма генерално нови неща. Те са сходни с тези от предишните местни избори, посочи Карадайъ. И обясни: „Ние даваме акцент на общоселските събрания, на откритите заседания. Номинации може да прави всеки, включително кандидатите могат и сами да се номинират.“.

Централен съвет5

След това започват процедурите – предварителни избори, разширени заседания, в които участват и общинските съвети на младежката организация и на женските дружества на ДПС, каза още Карадайъ.

По номинациите заседават Областните съвети на ДПС, накрая Централният изборен щаб, където се утвърждават кандидатите на ДПС, обясни Карадайъ.

Централен съвет2

От днес отваряме и темите в населените места, където няма да издигаме кандидати, кого да подкрепяме, както и в кои общини да сме в коалиция, заяви Карадайъ.

Сподели: