"Примадони" от Кен Лудвиг

Драматичен театър „Адриана Будевска“ – Бургас гостува в Русе с „Примадони“ от Кен Лудвиг

На 23 януари от 19 часа в Голямата зала на Доходното здание публиката ще види пиесата „Примадони“ от Кен Лудвиг. Гостува Драматичен театър „Адриана Будевска“ – Бургас.

Тази пиеса на известния американски драматург Кен Лудвиг в голяма степен напомня сюжета на един от незабравимите холивудски филми „Някои го предпочитат горещо“ с Джак Лемън и Мерилин Монро.

Двама гладуващи английски артисти, опитващи се да играят подпури от Шекспир в сърцето на дивия запад, решават да се представят за любимите племенници на богата американка, която на смъртния си одър ги издирва. После племенниците се оказват момичета и актьорите слагат перуки, рокли и грим. За свое нещастие се влюбват в истинската наследница и нейната красива приятелка. В действието се включва и Шекспир и неговата прелестна, изпълнена с преобличания „Дванайсета нощ“. След хиляди перипетии, любовта и театърът побеждават.

Може ли този, не особено изчерпателен разказ да ви създаде една представа за неподражаема театрална радост и хохот, които крие в себе си? Елате и ще разберете сами!!!

Участват:

Антоанета Кръстникова
Асен Лозанов
Валери Еличов
Ива Папазова
Никола Парашкевов
Николай Стоименов
Розалия Абгарян

Гостуващи актьори Александър Кадиев

Постановка Богдан Петканин

Костюми Мартина Варийска

Сподели:

Още новини от деня