Драматичен театър - Търговище гостува на 10 април в Доходното здание с комедията "Когато светът беше шарен"

Драматичен театър – Търговище гостува на 10 април в Доходното здание с комедията „Когато светът беше шарен“

Драматичен театър – Търговище гостува на 10 април от 19 часа в Доходното здание с комедията „Когато светът беше шарен“ със специалното участие на Владислав Карамфилов-Въргала.

Участват още: Лора Недялкова, Камен Иванов, Божидар Попчев, Атанас Махнев, Димитър Мартинов, Тодор Кирилов, Маргарита Маркова.

Автор: Николай Хайтов
Режисьор: Надя Асенова
Сценография: Кънчо Касабов
Музика: Лия Иванова

„Когато светът беше шарен“ е театрален проект по едноименния разказ на Николай Хайтов и част от известния сборник „Диви разкази“.

Основният персонаж – Коста – е кондураджия, който обича занаята си и милее за него. Навлизането на нови, модерни, фабрични обувки, го обрича на разорение и отчаяние. Коста се бори да запази света около себе си такъв, какъвто го познава и където има място за неговите кундури и папуци. В тях той вижда възможност да създава красота, разнообразие, да твори.

Текстът, базиран на разказа е поднесен с типичните за големия Хайтов – чувство за хумор, автентичност и човечност.

Ние не можем да попречим на идващо то, било според нас по добро или не, но може винаги да носим в себе си спомена за онова добро, с което сме били щастливи. То е част от нас и така е част от света, и от голямата картина на Живота!

Билетите са в продажба на касата на театъра. Телефон на Билетна каса: 082/ 830 168

Сподели: