имотирусе дъска

Драскотини на пода в апартамента: Как да ги ликвидираме?

Драскотини на пода в апартамента: това може да се случи по различни причини

Драскотините по пода могат да бъдат кошмар. Особено за хората, които искат винаги всичко да е идеално в апартамента им.

Но не се притеснявайте: ще ви дадем няколко съвета, които могат да помогнат за премахването на тези драскотини. Или поне ги маскирате добре с минимум разходи.

Може би искате да направите пода в апартамента си винаги блестящ? А после …хоп драскотини на пода, нещо, което може да ви извади от равновесие.

Но не се притеснявайте много! Драскотините на пода могат лесно да бъдат премахнати.

Научете тези съвети!

1. Драскотини върху дървения под и паркета

На дървения под и паркета драскотините в апартамента започват да се появяват още през първите дни. За да се отървете от тях, ще ви е необходим специален маркер за дърво. Цветът му трябва да съответства на тона на пода. Обикновено такива маркери се продават в магазините за инструменти и хипер маркетите. Най-добри са италианските GUBRA.

Така че, ако вече имате такъв маркер, изпълнете следните стъпки:

Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите областта с надраскването. За тази цел използвайте мека кърпа. Така премахвате всички замърсявания и прах от пода.
Действайте с маркера върху драскотината на пода. Трябва да се уверите, че цветът е напълно в съответствие с цвета на пода.
Повторете докато цвета на пода бъде изравнен. Ще видите, щетите ще станат невидими.

2. Повърхностни драскотини на ламинирания под

Както знаете, ламинираните подове са икономична алтернатива на дървените подове. Те са особено лесни за надраскване. Така че, трябва да имате стратегия, която да ги пази.

Препоръчваме ви да опитате на практика следния процес:

Първо почистете увредената зона. И вземете молив за възстановяване na laminat и запълнете с него драскотината. Има специални комплекти за ремонт на подове, които, наред с други инструменти, включват такива моливи.
Премахнете излишния пълнеж и го подравнете с мокро парче плат.
Изчакайте 24 часа, така че подът да е напълно сух.

3. Надраскан мраморен под

В някои къщи може да има под от мрамор. Ако се грижите добре за такъв под, той ще изглежда привлекателен за дълго време.

Въпреки това, дори такъв траен и издръжлив материал не е напълно неуязвим. На пода от мрамор може да има и драскотини. Например, поради преместване на мебели или падащи тежки предмети.

За съжаление, в този случай само професионалист може да реши проблема.
Това налага да се направи по-голяма инвестиция.
Ако все пак драскотината на мрамора е малка, може да се справите със собствените си ръце. Ако сте загрижени за този проблем, изпълнете следните стъпки:

Измийте проблемната област на пода и я оставете да изсъхне.
Нанесете полираща паста за мрамор на драскотината. На пастата за ще намерите инструкция, която ще ви обясни какво да правите.
Изчакайте и после третирайте със стоманена вата. Започнете с повишено внимание, за да не разваляте пода още повече. Продължете да полирате пода за няколко минути.

Поддържането на безупречен под е доста трудна задача. В края на краищата може да се стигне до драскотини и щети.
Тези съвети обаче ще ви помогнат да се справите с драскотини в своя апартамент!

Сподели:

Още новини от деня