одмвр русе лого полиция мвр

Дрогиран и пиян шофьор откриха полицаите до русенско кръстовище

На 19.11.2018 г. около 10.45 часа екип на сектор „Пътна полиция“ е бил изпратен да окаже съдействие на екип на Второ районно управление на ул. „Потсдам“, на около 40 м. след кръстовището с ул. „Проф. Димитър Баларев“, посока ул. „Академик Михаил Арнаудов“. Установен бил лек автомобил „Фиат“, с русенски регистрационен номер, за който било съобщено, че е бил управляван от водач, употребил алкохол. Водачът на автомобила – 57-годишен мъж от гр. Русе, лъхал на алкохол и залитал. Била направена справка в системата, от която станало ясно, че водачът е лишен от право да управлява моторно превозно средство по съдебен или административен ред.

В сектор „Пътна полиция“ му била направена проверка за алкохол с техническо средство, като уредът отчел над допустимата концентрация на алкохол в издишания въздух. Поради съмнения, че мъжът е употребил наркотични вещества, му била направена проверка с техническо средство. След изтичане на технологично време уредът отчел положителен резултат за употреба на метамфетамин. На водача е издаден талон за медицинско изследване, който той отказал да подпише, което било удостоверено с подпис на свидетел. След това той бил отведен до УМБАЛ-Канев АД Русе, където пред медицинско лице същият отказал да даде кръвна проба за изследване, което било удостоверено с подпис на свидетел.

За извършените нарушения – управлението на МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и след като свидетелството му е било отнето по съдебен или административен ред, на водача са били съставени три акта за установяване на административно нарушение, които той е отказал да подпише – факт, удостоверен с подпис на свидетел. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Сподели:

Още новини от деня