одмвр русе лого полиция мвр

Дрогиран шофьор спрян от русенските полицаи при управление без книжка и с чужди регистрационни табели

Време за прочитане: < 1 мин.

Досъдебно производство е образувано срещу водач, заловен от полицията да управлява, след употреба на наркотици и без книжка, кола с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. На 18 септември около 10:30 ч. на ул. Рига в Русе, служители от Второ РУ са спрели за проверка лек автомобил с марка „Крайслер“ и са установили като водач мъж от Русе на 43 години.

При проверката станало още ясно, че той управлява превозното средство, след като е лишен по административен ред, а освен това справки за автомобила показали, че е с прекратена регистрация, а регистрационните табели, които са му поставени са издадени за друго МПС. За съдействие при проверката са повикани и пътни полицаи. На водача е направена проба с техническо средство, която е дала положителна реакция за употреба на наркотици – метамфетамин.

Полицаите са документирали случая, като на 43-годишния са съставени актове по смисъла на чл.150а; чл.140, ал.1 и чл.5, ал.3, т.1 от ЗДВП, като му е издаден и талон за медицинско изследване, след което е бил задържан и конвоиран до болницата, за да даде проби за химичен анализ.  Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за престъпления по чл.343б, ал.3, чл.343в, ал.3, чл.345,ал.1 и  чл.345, ал.2, вр. с ал.1 от НК.          

Сподели:

Още новини от деня