ДТ „Йордан Йовков” - Добрич гостува в Русе на 9 ноември с пиесата "Гераците"

ДТ „Йордан Йовков” – Добрич гостува в Русе на 9 ноември с пиесата „Гераците“

Драматичен театър „Йордан Йовков” – Добрич гостува в Русе на 9 ноември в Голямата зала на Доходното здание от 19 часа с пиесата „Гераците“. Това е по повод 90 години от създаването на добричкият театър и 140 години от рождението на Елин Пели. Този спектакъл е емблема в българската литература. Елате да се насладите на това представление.

„Гераците” е сред най – сполучливите художествени документи на едно променливо време – началото на ХХ век., когато в следосвобожденска България започват да възникват новите икономически отношения. Зависимостта от парите става все по-голяма, градът започва да расте заедно с изкушенията в него, а селото се обезлюдява и връзката със земята се къса. Любовта в дома на Герака не издържа под напора на тези промени, децата го предават и семейството му се разпада….
В днешно време тези промени са още по-агресивни и рефлектират в личния ни живот още по-дълбоко. Любовта абдикира, децата не могат да запълнят липсата на смисъл и нуждата ни от упование, а дяволът, усетил нашата слабост, отваря бакалница в душите ни и търгува с доброто и злото…

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"