Помощ, жена ми е луда!

ДТ „Сава Огнянов“ – Русе ще представи „Помощ, жена ми е луда“ на 25 януари

На 25 януари от 19 часа в Голямата зала на Доходното здание ДТ „Сава Огнянов“ – Русе ще представи „Помощ, жена ми е луда“ от Жан Барбие в постановка на Орлин Дяков.

ЖЮЛИЕН ВАЛАДИЕ ХРИСТО ГЪРБОВ – гост
ЕЛИЗАБЕТ
ДЮТИЙЕ ИЛЯ ПЕПЕЛАНОВ
КАТРИН РАЛИЦА КОНСТАНТИНОВА
БРИДЖИТ ПЕТЯ ВЕНЕЛИНОВА
ДЮКАТИЙОН ТИХОМИР БЛАГОЕВ
ФИНАНСОВ ИНСПЕКТОР ИВАЙЛО НЕНОВ
АНДРЕ ПАСКЕ ТИХОМИР БЛАГОЕВ

ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА! е една от популярните комедии на съвременния френски драматург Жан Барбие, представена в за първи път в парижкия театър „Театр дьо Нувоте”, където много сезони се е играла. Семейните и служебни отношенияна на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от автора в стила на изисканата френска комедия.

Вестник „Паризиен“ от 20 май 2000 г.

Статията е озаглавена „Заразителният смях на „Жена ми е луда“

В нея се казва, че в случая с тази пиеса „става дума за истински театрален успех, постигнат с разнасяне на информацията само от уста на уста.“ По-нататък се уточнява, че спектакълът току-що е отпразнувал 400-тото си представление в „Театр дьо Нувоте“ и ще остане в афиша до 31 декември 2000. После авторът добавя: „Като си помисли само човек, че през януари 1999 този спектакъл беше планиран само за 3 месеца…. „. С дебели букви следва: “ ЗАЛАТА Е ПРАКТИЧЕСКИ ПЪЛНА, откакто заглавието е влязло в афиша – феномен, който е доста рядко наблюдаван, имайки предвид максималната запълняемост на другите парижки театри, някои от които изпитват затруднения да запълнят всичките си места“.

Сподели:

Още новини от деня