"Думите на мама" с премиера този следобед на русенска сцена

„Думите на мама“ с премиера този следобед на русенска сцена

При голям успех и пълна зала премина премиерата на „Думите на мама“ този следобед на русенска сцена. Мюзикълът за деца на Жул Леви бе представен от експериментална детска опера с ръководител Пламен Райков в състав от 16 деца. Г-н Райков изтъкна, че може да се прави изкуство от деца за деца. Той е работил с деца от училищата „Любен Каравелов“ и „Отец Паисий“, за което бе изказана благодарност на директорките Рангелова и Алексиева за разрешението. Държавна опера – Русе помогна съществено с подготовката на декори и костюми за изявата на децата.

В тази първа оперета, създадена от деца за деца – ще видите още веднъж тази есен съчетани умело текст, музика, движения, артистичност. Участието на децата в една истинска постановка повишава и критерия им за художествено изпълнение и стимулира чувството им за потребност от творчество и изява.

Доставена е голяма радост на децата и родителите, като ще остане мил спомен от тяхното детство и те ще заобичат изкуството. Г-н Райков посочи, че с работата по тази опера децата се отдалечават от мобилните телефони, таблетите и др. Кметът на Община Русе също е оказал морална помощ.

Подготвя се премиерата на операта „Севилският бръснар“ в адаптация за деца. Тя ще се състои през септември тази година.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"