Дунавската задруга бе представена на изложение във Враца

Дунавската задруга бе представена на изложение във Враца

На 14, 15 и 16 септември майсторите от „Дунавска задруга“ – Антон Антонов, Ангел Митрофанов, Веселин Фесчиев, Йордан Петров, Красимир Сивов, Татяна Колева, участваха в изложение в гр. Враца. Същото е част от проект „KIDS – Уникална концепция за семеен туризъм и пътувания в румъно-българската зона“.

Инициативата се изпълнява в консорциум от 3 партньора. Водещ е румънската организация CCMP Europroject от гр. Слатина (окръг Олт, Румъния), Търговско-промишлена палата, гр. Враца и Бизнес иновационен център Инобридж, гр. Русе. Два фестивала се организират в България – Враца и Русе и два в Румъния – гр. Слатина и Крайова. Фестивалите представят културно-историческото наследство, туризма, начините за пълноценно прекарване на свободното време, занаяти – традиционни за региона, традиционни обичаи и кухня.

Предстоят и посещения в училища, където пред децата ще се представят разработените маршрути в трансграничния регион и мобилно приложение за смартфони, което по интересен и забавен начин ще представи възможностите за туризъм и забавления в трансграничния румъно-български регион. В Русе фестивалът ще се проведе на 26,27 и 28 септември, в Парка на младежта.

Сподели: