„Дунав завинаги“: Да продължим да пишем история заедно

„Уважаеми приятели, ФК „Дунав“ продължава да пише история. Нека бъдем част от това, всички заедно“, зоват феновете на русенския клуб.
„Драконите“ посрещат ЦСКА-София в мач от последния десети кръг на т.нар. шампионски плейоф в Първа лига. Срещата започва по програма в 20 ч. на 31 май, сряда, на Градския стадион в Русе и централния клуб на привържениците на отбора „Дунав завинаги“ е категоричен, че на трибуните не трябва да има празно място.
„Драконите“ правят един от най-силните сезони в своята история. Те са в топ 6 на българския футбол, където играят в т. нар. шампионски плейоф, въпреки че се завърнаха в Русе едва в края на април. Допреди това от края на лятото на 2016 г. „Дунав“ на практика нямаше домакинство, като „приемаше“ своите съперници в Разград. Въпреки това, отборът имаше подкрепата на своите фенове във всеки един мач, независимо къде и кога се провежда.
Всичко това се случва, при условие че русенският клуб, носещ името на голямата европейска река, преживя не един и два катарзиса и прераждания, „благодарение“ на които 25 години бе извън елита. Едва последният рестарт през 2014 г. се оказа успешен, когато ръководството заложи на младия и амбициозен треньор Веселин Великов и помощника му Людмил Киров, които сформираха щаб и преди всичко колектив, извел „драконите“ от аматьорския футбол до мечтаното завръщане сред най-добрите.
Единствената цел пред тях бе да запазят отбора в елита и те преизпълниха плана. Кръг преди края на сезона вече има паднали рекорди, както и четвърто място, за запазването на което е нужна още една последна и малка крачка. Малка крачка, която трябва да направят „драконите“ в сряда вечерта. Нека направим тази крачка заедно и да влезем в историята, призовават феновете на русенския отбор.
Момчетата и момичетата от „Дунав завинаги“ не щадят сили и средства да подкрепят своите любимци. Ние обиколихме почти всички стадиони в България. За първите три истински домакинства в Русе статистиката е категорична – 30 000 души по трибуните на Градския стадион. Специално за мача с „Левски“ в Русе се завърнаха дори фенове от Виена и Майорка.
„Сега отново ще сме там и ще подкрепим нашите любимци, бъдете част от нас и небесно синята река по трибуните в сряда вечер“, зоват още феновете.

Сподели:

Още новини от деня