Дунав Русе

„Дунав“ стартира със 17 и надежди за оставане в първата шестица

17 футболисти излязоха за първата тренировка от зимната подготовка на ФК „Дунав“. Тя се проведе на заснежения терен на клубния стадион в квартал „Здравец“.
Сред футболистите бяха албанският нападател Ндуе Муйеци и бившият юношески национал Христофор Хубчев, който играе като ляв и централен защитник, както и като опорен халф.
Поради усложнената зимна обстановка по-късно днес се очаква в Русе да се върне Атанас Атанасов, а утре – Антон Огнянов. Заради здравословни проблеми, в първото занимание не се включи и Мирослав Будинов.
Треньорът Веселин Великов обясни, че се очакват още трима нови състезатели – вратар и двама полузащитници.
Припомняме, че в края на есенния дял от първенството на Първа лига по взаимно съгласие с клуба се разделиха Евгени Александров, Янислав Иванов и Спас Георгиев.
„На стадион „Дунав“ ще правим сутрин бегови упражнения, а следобед ще тренираме на закрито изкуствено игрище. Първите дни ще наблегнем на физическата подготовка. За жалост падна сняг, но ще трябва се справим“, заяви Великов.
Както вече съобщихме, на 19 януари „драконите“ заминават за Турция, където до 3 февруари ще се готвят в местния средиземноморски курорт Лара. Първата проверка на дунавци е предвидена за 22 януари срещу шестия в украинския елит – Ворскла /Полтава/. На 25 януари „драконите“ ще премерят сили с деветия от румънската Лига 1 Клубул Спортив Мунисипал Студенцеск от Яши. Все още се уточнява съперникът за 28 януари. На 30 януари русенският тим ще играе срещу отбора на молдовския Милсами, който в момента е водач в местната Дивизия Национала. За 2 февруари е предвидена проверка срещу осмия в Премиер лигата на Русия – Уфа.
Все още се обмислят и варианти за контрола седмица преди подновяването на първенството на Първа лига. Мястото и съперникът обаче зависят от метеорологичните условия и готовността на Градския стадион в Русе дотогава.
„Целта е футболистите ни да трупат опит и самочувствие срещу по-силни отбори“, отчете Великов.
Той добави, че се надява „Дунав“ да остане в първата шестица след края на редовния сезон.

Сподели:

Още новини от деня