Духовно училище „Мирза Сеид паша“ подготвя второто си дарение от предпазни шлемове за медици от русенска болница

Духовно училище „Мирза Сеид паша“ подготвя второто си дарение от предпазни шлемове за медици от русенска болница

Екипът на доброволците от ДУ-Русе (отляво надясно): Адем Калъч – заместник-доректор, Тунджай Шериф-директор и Алпер Ахмедов-преподавател

„…Аллах обича благодетелните.“

Свещен Коран, Сура „Ал-Имран“: 134

Следвайки примера на колегите си от Духовно училище – Момчилград и черпейки вдъхновение от тях, ръководството на русенското духовно училище „Мирза Сеид паша“ започна изработването на предпазни 3D шлемове, които предоставя като дарения на медиците от местните болници в града. Това е една форма на принос в борбата срещу разпространението на вируса COVID-19, който служителите на русенското училище решиха да направят.

Първата партида предпазни маски, която наброяваше 35 броя, беше завършена в края на изминалата седмица. В името на тази благородна кауза директорът на ДУ-Русе Тунджай Шериф и колегите му Адем Калъч, заместник-директор от Република Турция, и Алпер Ахмедов – преподавател в училището, всекидневно и неуморно работят. На 03 април (петък) тази година те официално дариха първите предпазни шлемове на медицинските работници в УМБАЛ „Медика“ в крайдунавския град.

Пред УМБАЛ „Медика“ в Русе

„Продължаваме изработването на предпазните маски – тип шлемове, като машината неспирно работи. Планираме втората партида шлемове, която се очаква да бъде завършена до петък тази седмица, да бъде дарена на УМБАЛ „Канев“ – окръжната болница в град Русе. Тя ще включва също 35-40 броя шлемове. Предвиждаме по-натам да направим дарение и към Община Русе.“ – каза за Grandmufti.bg Алпер Ахмедов от екипа на доброволците от Духовно училище „Мирза Сеид паша“ в град Русе.

„От УМБАЛ „Медика“, където направихме първото дарение, изразиха задоволството си и споделиха, че са имали спешна нужда от такива шлемове. Зарадваха се на подкрепата от наша страна и изразиха желанието си да получат и още такива дарения.“ – допълни още Ахмедов.

Автор: Л. Чаушева

Сподели:

Още новини от деня