Народният представител Десислава Атанасова присъства на представянето на изложба с детски рисунки „Децата на България за бъдещето на планетата“ и инициативата "Дървото на хармонията"

Дългогодишният председател на парламентарната група на коалицията „ГЕРБ – СДС“ Десислава Атанасова вече не е народен представител

Дългогодишният председател на парламентарната група на коалицията „ГЕРБ – СДС“ Десислава Атанасова вече не е народен представител. Преди минути Народното събрание прие оставката ѝ със 135 гласа „за“ от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. „Против“ гласуваха 31 от БСП, ИТН и един от ПП-ДБ.

Дори напускането на парламента на Атанасова предизвика спорове и нови коментари в пленарната зала за избора ѝ като конституционен съдия. Първо от „Възраждане“ изчетоха декларация, в която призоваха президентът Румен Радев да не ходи на клетвата на на Атанасова и Борислав Белазелков. После пък колегата на Атанасова Тома Биков реши да я защити, като от трибуната поиска да чуе аргументи за това защо и от кого би била зависима.

„Единственото обвинение е, че тя е била народен представител от ГЕРБ. Ние няма да позволим да се лустрират хора от ГЕРБ само за това, че се от ГЕРБ. Нямаме такава практика, няма и да имаме. Така че обвинението, че някой е член на ГЕРБ, за нас не е съществено. Даже не ни интересува кой как възприема членовете на ГЕРБ„, предупреди Биков. Той обясни, че партията няма против натиска върху Атанасова, защото тя се е справила с него.

„Това е политически избор, да, защото Народното събрание е най-политическата институция. В нея участват само партии“, посочи той.

Сподели: