Дълголетието от 30 години на спектакълът „Шинел“ се дължи на посланието му към хората Според г-жа Нина Димитрова, актьор и режисьор на спектакъла, посланието е честност и свободен дух- човешки. Представлението е направено по един особен начин. Спектакълът е направен с минимални средства. Използвали са картони от снимки на покойната Людмила Живкова. Пари за бой също е нямало. Тук на помощ идва ефекта от една разлята чаша кафе върху картона. Така се получава неповторимият ръждиво – кафяв цвят на шинела на героя на Гогол. Глава на главния герой – картоф, смачкан дунапрен. Също е можело да се ползва. „Шинел“ има това преимущество, разказан по необичаен начин. Направен е от подръчни материали на т.н. беден театър, разчитащ на артиста, на въображението, на необичайния театрален език. Според Стенли / Стелиан Радев/ , актьор. Според него играта му на сцената, настроението което създава неговият душевен мир са причината „Шинел“ да не е кой да е театър и да отминава безметежно. Настройката при репетиция е силно обоснована, да достигне дълбоко до зрителя. Публиката също участва при играта на спектакъла. Няма четвърта стена , пояснява Нина Димитрова. Зрителят сам отсъжда дали произведението го удовлетворява или то противоречи на разбиранията му. Особено е важно режисирането да върви с една стъпка напред преди предположението на публиката за хода на събитието. Този принцип, да не сочиш грозното с пръст, а да го възхваляваш, докато то само отпадне, е умела постановка. Затова Театър „Кредо“ кани почитателите си на 15,16,17 юни от 19 часа в салона на Държавен Куклен театър Русе.

Дълголетието от 30 години на „Шинел“ се дължи на посланието му към хората

Дълголетието от 30 години на спектакълът „Шинел“ се дължи на посланието му към хората. Според  г-жа Нина Димитрова, актьор и режисьор на спектакъла, посланието е честност и свободен дух – човешки. Представлението е направено по един особен начин. Спектакълът е направен с минимални средства. Използвали са картони от снимки на покойната Людмила Живкова. Пари за бои също е нямало. Тук на помощ идва ефекта от една разлята чаша кафе върху картона. Така се получава неповторимият ръждиво – кафяв цвят на шинела на героя на Гогол. Глава на главния герой – картоф, смачкан дунапрен. Също е можело да се ползва.

„Шинел“ има това преимущество, разказан по необичаен начин. Направен е от подръчни материали на т.н. беден театър, разчитащ на артиста, на въображението, на необичайния театрален език.

Според актьора Стенли /Стелиан Радев/, играта му на сцената, настроението, което създава неговият душевен мир, са причината „Шинел“ да не е кой да е театър и да отминава безметежно. Настройката при репетицията е силно обоснована да достигне дълбоко до зрителя.

Публиката също участва при играта на спектакъла. Няма четвърта стена, пояснява Нина Димитрова. Зрителят сам отсъжда дали произведението го удовлетворява или то противоречи на разбиранията му.

Особено е важно режисирането да върви с една стъпка напред, преди предположението на публиката за хода на събитието. Този принцип, да не сочиш грозното с пръст, а да го възхваляваш, докато то само отпадне, е умела постановка.

Затова Театър „Кредо“ кани почитателите си на 15,16,17 юни от 19 часа в салона на Държавен Куклен театър Русе да се наслади на това изяшно изкуство.   

Сподели: