Държавна опера представя "Лучия ди Ламермур" на 11 октомври

Държавна опера представя „Лучия ди Ламермур“ на 11 октомври

На 11 октомври, понеделник,  от 19 часа в Доходното здание на Русе, меломаните ще имат възможност да се насладят на една от най- красивите опери на любимия италиански композитор Гаетано Доницети, белкантовия шедьовър „Лучия ди Ламермур“, чиято премиера се състоя на 19 май  тази година.

Режисьорската интерпретация е дело на световноизвестният бас Орлин Анастасов, а диригент ще бъде талантливата Маестра Вилиана Вълчева.

Бляскавите сценични костюми и модерната визия на пространственото оформление на сцената са дело на талантлия Денис Иванов.

Характерна черта на постановката е смесването между театрални и кинематографични ефекти, чрез използването на прожекции и записи, направени по време на репетициите с костюми.

Премиерата на трагичната опера в три действия „Лучия ди Ламермур“  се е състояла преди 108 години в Неапол, а първото й представление  в Русе е на 12 декември 1965 г. с дриригент Ромео Райчев, режисьор Цветана Андреева-Прохаска и художник – Петър Попов.

За последно русенци са гледали спектакъла на 28 февруари 2008 г. с диригент Алексей Измирлиев.

В главните роли на 11 октомври публиката ще види любимата солистка  на Русенската опера – Даниела Караиванова като Лучия и гост-тенорът Михаил Михайлов, който ще пресъздаде образа на Сър Едгар Рейвънсууд.

Михаил Михайлов участва в редица концерти с почти всички оперни и филхармонични оркестри в страната. С различни продуцентски компании прави турнета в Германия, Италия, Испания, Полша, Румъния и Швейцария. Лауреат е на редица национални и международни конкурси.

Ето и останалите солисти в непреходното произведение на Доницети, което ще гледаме на 11 октомври :

Лорд Енрико Аштън – Добромир Момеков

Лорд Артуро Бъклоу – Александър Баранов

Алиса – Петя Цонева

Раймондо – Момчил Миланов

Нормано – Теодор Петков

Концертмайстор – Мария Евстатиева

Солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера-Русе

Билети на каса Опера:

понеделник – петък от 10.00 часа до 18.30 часа

Сподели: