Държавна Опера Русе

Държавна опера – Русе получи престижна награда

На 11 август Българска асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт връчиха годишните награди „ПроКултура“ 2019 за принос в разширяването на достъпа на младите хора до култура. В категория „Национален културен институт“, наградата е за Държавна опера – Русе за инициативите, свързани с участието на деца в редовните спектакли на операта и в самостоятелни продукции, както и за провеждането на образователни концерти в камерната сцена и училищата в Русе и областта.

Идейният баща и основен организатор на част от тези събития  и образователни концерти е драматургът на Държавна опера – Русе – Пламен Бейков и неговите съратници – Божена Иванова, Богдана Пенева, Димитър Кюркчиев, Нели Кравченко, Добромир Момеков, Иван Пенчев, Мая Владимирова, Гергана Георгиева и много колеги от оркестъра и балета на операта!

Голям принос за това заслужено признание има и Детската опера на Русе с диригент Свилен Димитров и ръководители Росица Миновска – Деведжиева и Илия Деведжиев.

Сподели:

Още новини от деня