Държавна опера - Русе представи "Бал с маски"

Държавна опера – Русе представи „Бал с маски“

Време за прочитане: < 1 мин.

В премиерата на операта „Бал с маски“ в Доходното здание – Русе публиката бе впечатлена от изключително интересния състав. За Държавна опера – Русе бе чест и гордост, че изпълнител от ранга на Цветелина Василева е вече член на постоянния солистичен състав на Операта и изпълни една от централните роли, тази на Амелия. Именно в това оперно произведение Цветелина Василева започва своята кариера на сцената на Софийска опера, а русенската публика я награди с много аплодисменти.

Достоен неин партньор на сцената в бе тенорът Борис Луков. Той е един от предпочитаните оперни артисти на българските диригенти и режисьори. Публиката вчера бе впечатлена от умението му да се превъплъщава и актьорски, и вокално в трудния за пресъздаване образ на Рикардо.

Успешен дебют направи и младата оперна певица Мария Анастасова – дъщеря на баритона Венцеслав Анастасов. Самият Анастасов влезе в ролята на Ренато, а 23- годишният талант се превъплати в пажа Оскар. Чичото на Мария Орлин Анастасов е режисьор на постановката.

Сподели:

Още новини от деня