Държавна опера - Русе представя "Класика & джаз" на 16 май

Държавна опера – Русе представя „Класика & джаз“ на 16 май

Време за прочитане: < 1 мин.

След три супер успешни концерта в Арабската държава Кувейт, където пианистът Васил Спасов гостува на платформата „Български Музикални Вечери в Кувейт“, създадена от музиканта  Преслав Петков, сега  и Русе ще има удоволствието да чуе тази програма.

Държавна опера – Русе представя „Класика & джаз“ на 16 май от 19 часа в зала Филхармония. Концертът е със специалното участие на: Михаил Йосифов – тромпет, Васил Спасов – пиано. Участват още: Анна Карадимитрова – сопран, и Преслав Петков – саксофон.

На  последният концерт от цикъла културни прояви  в Кувейт, публиката имаше възможност да се наслади на невероятното майсторство на тромпетиста – Михаил Йосифов. С абсолютна сигурност смело може да се каже, че Арабската публика заобича и очакваше с огромно нетърпение всяка следваща среща с тези музиканти.

Джаз програмите, осъществени в Кувейт са три  – с различни гост изпълнители. А общо с класическите концерти, за последните шест години бяха изнесени 13 културни прояви,  с над 40 български гост музиканти.

Програмата на концерта, който ни очаква в неделната вечер , на 16 май,  е изключително вълнуваща, защото ще чуем композиции на самия Васил Спасов, както и аранжименти на двамата с Михаил Йосифов, на арии от опери на Бизе, Пучини и Моцарт, песни от мюзикъли  на Бърнстейн , както и много джаз стандарти на легендарните Коул Портър, Ерол Гарнър и Чарли Паркър.

И двамата гост музиканти  са изключителни виртуози, популярни лица от Софийската и Международна джаз сцена.

Не пропускайте това прекрасно музикално пътуване, където Класиката ще срещне Джаза на една сцена с Анна Карадимитрова – Сопран и Преслав Петков – саксофон!

Билети на каса Опера:
понеделник – петък от 10.00 часа до 18.30 часа
тел. 0878 218 687

Сподели:

Още новини от деня