Държавна опера - Русе представя "Кратка Барокова вечеря за баща и син"

Държавна опера – Русе представя „Кратка Барокова вечеря за баща и син“

Държавна опера – Русе представя „Кратка Барокова вечеря за баща и син“. Тази сценична музикална изява с барокови колоратурни арии и дуети е по постановка на Пламен Бейков. Събитието ще се състои на 22 февруари от 19 часа в зала „Филхармония“ с участието на Пламен Бейков и Георги Бейков – бас в съпровод на Божена Петрова – пиано.

Сценичната изява е изградена като спектакъл на основата на импровизиран разговор между двамата певци.

Темите на разговора засягат въпроси, свързани със съдържанието на текстовете на музикалните пиеси – любовни, религиозни, посветени на изкуството и природата. Диалогът ще се превърне в поредица от откровения, които ще бъдат споделени с публиката и илюстрирани от музикални моменти с творби от бароковите майстори Вивалди, Пърсел, Бах и Хендел. В течение на разговора публиката ще има възможността да научи интересни подробности за изпълняваните арии и дуети, представени през житейския опит на бащата и през любопитния поглед на много по-младия и все още събиращ познания син.

Разликата от три десетилетия във възрастта на двамата предизвиква деликатни спорове и израз на различни мнения по редица житейски въпроси. Спомените, които събуждат музикалните произведения у бащата отново показват истината, че те съвсем не са достатъчни да убедят сина в твърденията за много неща докато той сам не преживее проблемните житейски ситуации и сам не достигне до своите лични убеждения.

Сподели: