Държавна опера – Русе представя „Реквием“ на 28 април + видео

Държавна опера – Русе представя „Реквием“ от от Волфганг Амадеус Моцарт на 28 април от 19 часа в зала „Филхармония“. Диригент ще бъде Димитър Косев. Солисти ще бъдат Даниела Караиванова /сопран/, Петя Цонева /мецосопран/, Александър Баранов /тенор/ и Момчил Миланов /бас/. Ще участват оркестър и хор на Държавна опера – Русе с концертмайстор Анна Фурнаджиева. Хормайстор ще бъде Стелияна Димитрова – Хернани.

За маестро Димитър Косев и за тенора Александър Баранов това изпълнение на Моцартовия „Реквием“е дебют. Останалите солисти и хормайсотрът Стелияна Димитрова – Хернани, вече са имали възможност да се докоснат до великото произведение.

За последен път „Реквием“ на Моцарт, който се оказва и сетната му творба, завършена посмъртно от неговите ученици, е изпълнен в Русе през ноември 2014 год.. Тогава диригент е бил Нилс Борксан от Дания.


Година по- късно, през август 2015 -та, шедьовърът на гениалния композитор  е изпълнен и на Моцартовите празници в Правец.Диригент – Карло Донадио, режисьор Огнян Драганов, хореография Силвия Томова.


Солистите на Държавна опера – Русе – Даниела Караиванова, Петя Цонева, Александър Баранов и Момчил Миланов, споделиха вълнението си от факта, че  точно през Страстната седмица ще  изпълнят сакралното произведение на Моцарт, което ни напомня за саможертвата на Божия син , за смирението и смисъла на  човешкия живот, както и за неговата мимолетност.

Вижте повече във видеото от днешната пресконференция по повод представянето на „Реквием“.

Билети на каса Опера:
понеделник – петък от 10.00 часа до 18.30 часа
тел. 0878 218 687

Сподели: