Държавна опера - Русе се присъединява към благотворителната кампанията за малката Даяна

Държавна опера – Русе се присъединява към благотворителната кампанията за малката Даяна

Държавна опера – Русе проявява съпричастност и се присъединява към благотворителната кампанията, с която родителите на малката Даяна набират средства за лечението на детето от церебрална парализа!

Занапред ще бъдат поставяни урни във фоайето на залите, където се провеждат нашите събития, в които всеки от вас, може да даде своя принос в каузата да върнем здравето и усмивката на лицето на Даяна!

Първият спектакъл, на който ще видите такава урна, и можете да направите своето дарение, е операта “Травиата” на Верди, която ще се играе на 30 ноември, сряда, от 19 часа в Доходното здание!

Даяна е усмихнато и борбено момиченце, което е като всички други деца, но по стечение на обстоятелствата се нуждае от повече помощ!

Преди няколко месеца лекарите й поставят диагноза церебрална парализа, пареза на дясната половина на тялото, най-изявена в крайниците, но обхващаща и лицевите мускули, гърба и корема.

След подробни изследвания, включително ядрено-магнитен резонанс, направен в Турция, става ясно, че Даяна е получила инсулт по време на бременността – рядко, но за съжаление случващо се явление.

Семейството на Даяна е решено да направи всичко по силите си момиченцето да получи най-добрата подкрепа и възможност да развие пълния си потенциал. Вярвавайки, че с много работа, любов и отдаденост ще постигнат много, те стигат до рехабилитационния център Рибем в град Истанбул, Турция, който помага много на децата с церебрална парализа.

След рехабилитационни курсове в Бълагария и Инстанбул, Даяна вече може да седи самостоятелно, прави опити да лази, да се задържа права с подкрепа. Детето започва да комуникира много повече и да има желание за движение.

Работи се усилено за това момиченцето да проходи самостоятелно, а след време и да започне да използва дясната си ръка, която е най-тежко засегнатият крайник от парезата.

Необходими са средства освен за за рехабилитацията, но и за медицински прегледи и помощни материали като медикаменти и ортези, които са част от грижата за нея. Също така е нужно регулярно да посещава набор от специалисти в Турция, на които родителите се доверяват изцяло.

Терапията на Даяна в Истанбул възлиза на 23 784 евро годишно, без разходите за настаняване и транспорт. Предвид дългосрочната необходимост от посещения, сумата е повече от това, което семейството на детето може да си позволи – затова те отправят молба към всички, които са съпричастни, да помогнат с каквото могат!

Бихте могли да направите дарение и на дарителската сметка, която семейството на Даяна е открило, през PayPal и Revolut.

🪙 Дарителска сметка в лева, ДСК Пулс:

BG95STSA93000029439723

Титуляр: Даяна Табакова

🪙 PayPal: @elinatabakova

🪙 Revolut: @elinatb или по телефонен номер: +359893883405

🪙 Онлайн благотворителен базар: https://www.facebook.com/groups/506118484765874/?ref=share_group_link&exp=7ffb

Сподели: