Държавна опера - Русе ще представи операта "Турандот" утре и по време на турне в Румъния

Държавна опера – Русе с впечатляващ календар за юбилейния сезон

Време за прочитане: 2 мин.

Държавна опера – Русе представи впечатляващ календар за юбилейния сезон 2019 – 2020 година.

Септември 2019

4, 5 Септември 2019

На 4 септември в Русе и на 5 септември на откритата сцена в двореца Врана в София Русенската филхармония ще представи програмата „Музика от Америка“ под диригентството на Марк Кадин – главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР.

20, 24 Септември 2019

Концертна програма „Елин Колев свири Вивалди“ на виртуозният цигулар с русенски произход Елин Колев.  Тя ще бъде представена в Русе и във Варна.

30 Септември 2019

Спектакъл на „Тоска“ с участието на световно известното сопрано Цветелина Василева в ролята на Флориа Тоска, диригент Вилиана Вълчева

Октомври 2019

Премиера на „Българи от старо време“ от Асен Карастоянов, постановка на д-р Аделаида Якимова-Фурнаджиева.

Премиера на балета „Зле опазеното момиче“ от Луи Херолд.

30 октомври

Фалшив герой – зала Арена Шумен

Ноември 2019

27 ноември – премиерата на новата постановка на операта „Травиата“. Режисьор –  Марко Катена, диригент Сунай Муратов

29 ноември, София, Зала 1 на НДК – концерт, посветен на 90 години от рождението на Николай Гяуров. Участват Джакомо Престиа, Роберто Скандиуци, Робърт Лойд, Рафал Сивек, Паата Бурчуладзе и българските баси – русенецът Орлин Анастасов и солистът на Софийската опера Димитър Станчев. Диригент – Йордан Камджалов. Сценаристи и водещи – Елена Гяуров и Орлин Анастасов. Мултимедия с малко познати документални кадри на Николай Гяуров – Найо Тицин

Изложба, посветена на 100-годишнината от началото на оперното дело в Русе, довело до създаването на Русенската опера преди 70 години. Автор на изложбата е историкът д-р Веселина Антонова.

Русенската детска опера – премиера на „Огнивото“ по известната приказка на Андерсен. Либретото и режисурата са на Илия Деведжиев, постановчик е Росица Миновска-Деведжиева, диригент – Свилен Димитров.

Декември 2019

6 декември, София Зала 1 на НДК – рецитал на Лео Нучи и оркестъра на Държавна опера-Русе. Диригент – Джорджо Крочи, със специалното участие на Цветелина Василева – сопрано.

30 декември

Гала-концерт на солистите на Русенската опера.

Сподели:

Още новини от деня