Държавна опера - Русе ще представи "Бохеми" на 15 януари

Държавна опера – Русе ще представи вокалния концерт „Бохеми и пеперуди“ на 2 април вместо на 26 януари

Държавна опера – Русе ще представи вокалния концерт „Бохеми и пеперуди“ на 2 април вместо на 26 януари.

Завещал на света безсмъртни творения, гениалният италиански оперен композитор-дараматург Джакомо Пучини често е определян като продължител на делото на Джузепе Верди.

Почти всички негови опери веднага след създаването им влизат в репертоара на най-известните театри, като и до днес се играят с ненамаляващ успех навсякъде по света. Това е почти безпрецедентен случай. Огромният успех на Пучиниевото оперно творчество се дължи на мелодичната, емоционална и наситена с дълбока човечност музика, на ярката театралност на произведенията, на тяхната реалистичност и демократичност. 

В своето творчество Джакомо Пучини изхожда от най-добрите традиции на италианската опера и предимно на Верди. Обаче той е близък и до тенденциите на веристичната италианска опера. Дори може да бъде смятан за творец, довел развитието на течението веризъм до нов етап . Жизнената правда, дълбокият психологизъм и изумително релефните и изпълнени с човечност музикални образи, неизтощимото богатство на настроения, са направили оперите на Пучини любими за милиони слушатели от всички страни на света.

В програмата на Вокалния концерт „Бохеми и пеперуди“  русенци ще имат възможност да чуят любимите солисти на Държавна опера Русе – сопраните Даниела Караиванова и  Владислава Гарвалова, тенорите Петър Костов и Борис Луков, баритоните  Александър Крунев и  Теодор Петков, басите Момчил Миланов и Стоян Стоянджов.

На пианото ще им акомпанират Наталия Радославова и Божена Петрова.

В програмата са включени фрагменти както от шедьовъра на Пучини „Бохеми“, така и от любимите на милиони хора по света опери  „Мадам Бътерфлай“,„Лястовичката“, „Манон Леско“ и „Сестра Анджелика“.

Билети се продават на каса Опера от понеделник до петък от 10.00 до 18.30 часa и на Grabo.bg.

Сподели: