Държавна опера – Русе ще представи "Трубадур" от Джузепе Верди на 4 февруари

Държавна опера – Русе ще представи „Трубадур“ от Джузепе Верди на 4 февруари

На 4 февруари февруари от 19 часа в Доходно здание взискателната русенска публика ще има възможност да съпреживее един оперен спектакъл на високо ниво, пресъздаден от талантливия творчески състав на Държавна опера – Русе – „Трубадур“ от Джузепе Верди.

Това е една оперна творба, чиито основни сцени са наистина просто впечатляващи и акцентират върху всеки от главните герои в драмата.

С прочутия „Хор на циганите“, Верди остава в историята с една мелодия, която вече се е превърнала в позната дори и за тези, които никога не са гледали неговите опери.

Каним ви да преживеете обаянието на една от най-обичаните опери на италианския композитор!

Тази драматична творба ще ви отведе в мистичната обстановка на мрачна Испания през 15-ти век и ще ви разкрие романтичната история за любовта между Леонора и трубадура Манрико. Любов преплетена с омраза, страст, героизъм и отмъстителност.

Диригент на спектакъла ще бъде взискателната маестра Вилиана Вълчева.

В ролята на граф ди Луна ще се превъплъти именития баритон Александър Крунев, а като Леонора на сцената ще му партнира световното сопрано Цветелина Василева. Като Азучена ще видим и чуем винаги чувствената Петя Цонева, а Манрико ще бъде представен от гласовития тенор Борис Луков. Ролята на Инес е поверена на Нели Петкова, Ферандо ще бъде Момчил Миланов, а Руиц – Иван Пенчев.

Представена за пръв път в Театро Аполо в Рим на 19 януари 1853г., „Трубадур“ предстои да изпълни прекрасната зала на Доходното здание със своята изключителна музика!

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Сподели: