Държавна опера - Русе ще презаверява билетите на зрителите, които не могат да посетят спектаклите заради липса на зелен сертификат

Държавна опера – Русе ще презаверява билетите на зрителите, които не могат да посетят спектаклите заради липса на зелен сертификат

Държавна опера – Русе  ще презаверява билетите на зрителите, които не могат да посетят спектаклите заради липса на зелен сертификат.

Във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването от 19 октомври, в Операта се въвеждат нови противоепидемични мерки.

В залите на Държавна опера – Русе се допускат зрители, които са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи (сертификат) за ваксинация или за преболедуване. Спектаклите могат да посещават и граждани, които представят отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19, проведен до 72 часа преди влизане в залите на Държавна опера – Русе или бърз антигенен тест (до 48 часа), удостоверено чрез валиден документ.

Зрителите, които са закупили билети за спектакли, но към момента не отговарят на условията по въведените мерки, имат възможност да презаверят своите билети, за представление по избор, до края на календарната година.

Сподели: