Държавният ансамбъл за песни и танци "Мхедрули" гостува в Русе на 5 август

Държавният ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“ гостува в Русе на 5 август

Концерт на уникален ансамбъл от Грузия ще се състои на 5 август в зала „Арена Русе“.
Държавният ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“ идва в града ни благодарение на СНЦ „Приятели на фолклора“ и промоутърска фирма „Топ Стар Ивентс“. Те са организаторите на турнето в България.

Турнето ще започне в античен театър – Пловдив като кулминация на международния фолклорен фестивал на 01.08.2024 г. След това то ще продължи в летен театър – Стара Загора, спортна зала „Васил Левски“ – Пазарджик, зала „Орловец“ – Габрово и ще приключи в Русе.

Държавният ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“ е един от най – атрактивните и най -майсторските ансамбли в Грузия. Основан е през 2002 година, а от 2011 година е със статут на държавен ансамбъл. Ръководителят му е народият артист на Грузия и известият хореограф Бадри Цецхладзе.

„Мхедрули“ повече от 20 години е с високо признание не само в Грузия, а и в Турция, Италия, Гърция, Чехия, Австрия, Франция, Украйна, Германия , а през 2016 г. пожъна бурен успех в Китай с турне от 31 концерта с препълнени трибуни!     

Спектакълът се нарича „Духът на Грузия“. Той е един от най-успешните мюзикъли, представяни в Грузия. Той разказва за страната, за историята, легендите, любовта към Бог, към Жената, към Майката. 

Убедени сме, че зрителите ще бъдат запленени от майсторството, темперамента и страстта на танцьорите, певците и музикантите, както и от зашеметяващите костюми, фантастично осветление и звук!

Какво е „Мхедрули“? Това е наименованието на една от най-древните писмености в света, която се използва до ден днешен в Грузия! Тя е призната от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследие наред с многогласовото грузинско пеене, което ще ни остави без дъх на концертите на  Ансамбъл „Мхедрули“.

Билетите са на цени от 30 до 50 лв. Това ще направи уникалния концерт достъпен дори за семейства с деца. Билетите са пуснати в мрежата на Ивентим и Грабо.

Сподели: