Десислава Атанасова: Румен Радев в момента се опитва да извива ръцете на парламентарно представените партии за актуализация на бюджета като заявява, че чак след това ще връчи мандата

Д. Атанасова: Щетите, които нанесоха и 45-то и 46-то НС върху парламентаризма, ще се помнят дълго

Проваленият мандат на 46-ото Народно събрание е отговорност както на политическите сили, така и на служебния кабинет, който нямаше потенциал да успокои политическото напрежение.  Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС и народен представител в 19-и МИР – Русе Десислава Атанасова в декларация от името на група.

„Изтече срокът на годност на това Народно събрание, а г-жо Зайкова, вие се оказахте лоша орисница и за 45-ия и за 46-ия парламент, защото щетите, които нанесоха и 45-ия и 46-ия парламент върху парламентаризма, ще се помнят дълго. Във времето на краткия мандат на 46-ото Народно събрание България беше управлявана от служебно правителство, назначено от Румен Радев. През тези няколко месеца политическата криза се задълбочи, а изходът от нея става все по-неясен и все по-труден“, отбеляза Десислава Атанасова.

Тя припомни на народните представители, че една от важните задачи в служебните кабинети е те да участват активно при решаването на политически кризи. „Духът на настоящата Конституция изисква от служебните правителства да успокоят политическата атмосфера, да намалят напрежението в обществото“, заяви депутатът.

Атанасова поздрави учителите и учениците за началото на учебната година. Тя обърна внимание, че 15 септември е дата символна за начало, но и дата за края на 46-ото Народно събрание.

Сподели: