Д-р Владин Петров от отделение "Анестезиология" интензивно лечение представи пред колегите си темата: „Кардиопулмонална ресусцитация“

Д-р Владин Петров от отделение „Анестезиология“ интензивно лечение представи пред колегите си темата: „Кардиопулмонална ресусцитация“

Д-р Владин Петров от отделение „Анестезиология“ интензивно лечение представи пред колегите си темата: „Кардиопулмонална ресусцитация“. Колегиумът бе организиран от отдел „Учебна и научна дейност“ на Университетска болница „Канев“. Темата за внезапния сърдечен арест/клинична смърт набира все по-голяма популярност в световен мащаб. Това е и визията за бъдещето и целта на Европейския съвет по реанимация – готовност да се реагира при сърдечен арест, предоставяйки стандарти за насоки и обучение по реанимация в Европа и извън нея.

Презентацията на д-р Владин Петров визира насоките, разработени от Европейския съвет за ресусцитация при провеждането и в болнични условия, приети като стандарт на грижи в по-голямата част от Европа. Темата предизвика голям интерес и дискусии сред аудиторията в залата.

Лекциите са част от програмата за продължаващо медицинско обучение, медицина, базирана на доказателствата, която се практикува в УМБАЛ „Канев“.

Сподели: