КОЦ комплексен онкологичен център

Д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев официално не са част от екипа на Комплексния онкологичен център в Русе

От днес, 28 януари 2020 година, д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев официално не са част от екипа на Комплексния онкологичен център в Русе. Това се случи след като двамата лекари едновременно подадоха своите оставки на 27.01.2020 година. Причината за тяхното решение са многобройните обвинения срещу тях в социалните мрежи за лошо отношение към пациенти. Поради силния обществен натиск от страна на група русенци, бе направена своевременна проверка и малко по-късно през деня директорът на онкодиспансера д-р Камен Кожухаров подписа документите за освобождаването на двамата лекари.

От Комплексния онкологичен център са категорични, че лечебният процес за всички пациенти на д-р Генова и д-р Станев НЯМА ДА БЪДЕ НАРУШЕН! Всички ще бъдат пренасочени към други специалисти от онкоцентъра.

А именно – Д-р Йорданов /временно изпълняващ длъжността завеждащ „Отделение по Медицинска Онкология (ОМО)“, д-р Иванов /Ръководител лечебна дейност/, д-р Корабов /ординатор в ОМО/ и д-р Димитрова /хематолог/ в КОЦ-РУСЕ.

Отсъствието на д-р Генова и д-р Станев няма да повлияе както на лечението на нито един пациент, така и на стандартите в здравеопазването и изискванията на НЗОК.

Сподели:

Още новини от деня