коронавирус община русе

Д-р М. Николова: Няма място за паника. На територията на Русе и на цялата страна не са регистрирани случаи на коронавирус

Днес в община Русе се проведе среща за обсъждане и набелязване на мерки за реакция във връзка с разпространението на заразата Covid-19. Д-р Маргарита Николова, директор на РЗИ – Русе беше категорична, че място за тревога на този етап няма. На територията на Русе, както и в цялата страна не са регистрирани случаи на заболели от коронавирус.

Със заповед на министъра на Здравното министерство са определени превантивни мерки,  с които са запознати всички болнични заведения в община Русе, както и общопрактикуващите лекари .

Съгласно заповед на министър Ананиев, от вчера служители на РЗИ – Русе дават денонощни дежурства на граничния пункт „Дунав мост“. Медиците са снабдени с необходимите лични предпазни средства. Към тях биват насочвани пътници, които пристигат от засегнатите държави Китай, Тайланд, Сингапур, Макао и Италия. Инфекциозната болница в Русе има готовност да реагира при случаи на хора, проявяващи симптоми на заразата. Инструкциите на Министерството на здравеопазването се спазват от всички здравни служби и институции.

До момента към община Русе не са сведени  предписания за допълнителни мерки по отношение на извънредна дезинфекция или завишен входно-пропускателен режим. За сега не се налага и няма указания за специални мерки, касаещи училищата и детските заведения в Русе.

Планираните обществени прояви на територията на общината ще се провеждат по план.

В срещата взеха участие Златомира Стефанова заместник-кмет „Икономика, инвестиции и собственост“,  Димитър Недев заместник-кмет „Комунални дейности“, Енчо Енчев заместник-кмет „Хуманитарни дейности“, директорът на РД „Гранична полиция“ – Русе, комисар Димитър Чорбаджиев, д-р Маргарита Николова Директор РЗИ – Русе и служители на община Русе.

Сподели:

Още новини от деня