нова детска площадка в квартал „Гара Бяла“

Евродепутати и народни представители откриха нова детска площадка в квартал „Гара Бяла“

Членовете на Европейския парламент от групата на ЕНП /ГЕРБ/ Ева Майдел и Андрей Новаков, както и народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков участваха в откриването на нова детска площадка в квартал „Гара Бяла“ /Община Бяла/. Проектът е на стойност близо 10 000 лева и е факт в резултат на спечелен конкурс „Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда“, обявена през тази година от МОСВ и ПУДООС.

„Малко са местата, на които можеш да видиш такава разлика за толкова малко време“, посочи Андрей Новаков и изтъкна, че примерът за положителната промяна се дължи на добрата съвместна работа на законодателна и местна власт.

За последните 2 години кв. „Гара Бяла“ е едно от най – посещаваните места в областта от евродепутата Новаков по собственото му признание. Затова той сподели чувството на принадлежност към местната общност. Наред с това бе изтъкната нуждата от още подобни нови детски площадки за развитие на най – ценното в България – децата.

„Може би тук е направено повече, отколкото за самия град Бяла. Честита придобивка, която вече се ползва активно от малките“, отбеляза на свой ред в словото си кметът Димитър Славов и подчерта приноса на евродепутатите при изграждането в рамките на 2 години на новия храм „Свети Пантелеймон“, намиращ се в непосредствена близост. Кметът сподели пред множеството плановете за читалище, музейна сбирка, както и предстоящото пълно обновяване на близката детска градина.

Той изрази своята благодарност и задоволство, че може да разчита на помощта на евродепутатите и народните представители за осъществяването на идеи и инициативи в региона.

Лентата прерязаха Ева Майдел, Андрей Новаков, Пламен Нунев, Светлана Ангелова и кметът Община Бяла Димитър Славов в присъствието на председателя на Общински съвет – Бяла Мариан Антонов, общински съветници, кметове на кметства, заместник – кметове и много местни жители. Веднага след това деца пуснаха десетки балони с цветовене на националния флаг в небето над квартала.

Върху голяма площ в комбинираната детска площадка за деца от 0 до 12 години са монтирани беседка, детски люлки, комбинирани детски съоръжения за игра с пързалка, клатушки и др. Обновено е осветлението и озеленяването в района.

Сподели: