Евродепутатът Андрей Новаков посети общините Русе и Ценово

Евродепутатът Андрей Новаков посети общините Русе и Ценово

Време за прочитане: 2 мин.

Евродепутатътот групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков посети днес общините Русе и Ценово в рамките на двудневната си визита в Русенска област.

Той започна обиколката си от Община Русе на 15 декември заедно с народния представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев.

Г-н Новаков и г-н Нунев посетиха клуба на Lowlanders MC Rousse, който се намира в село Николово /Община Русе/, а домакините разказаха за тяхната дейност, като акцентираха на проявите с международно участие като мото партито Born to Ride и др.

По обед те се включиха в коледното празненство на местния пенсионерски клуб, като отправиха благопожелания във връзка с настъпващия светъл християнски празник. По време на двете срещи присъства и кметът на Николово Марийка Генова.

В ранния следобед гостите бяха в село Караманово /Община Ценово/, където се проведетрадиционния турнир по белот. Г-н Новаков и г-н Нунев дариха телевизор на пенсионерите от местния клуб. Така бе изпълнен ангажимент при посещение преди около месец, когато възрастните хора споделиха тази своя потребност. Събитието бе уважено от кмета на населеното място Бисер Блажев и др.

В центъра на село Пиперково г-н Новаков, г-н Нунев, кметът на Община Ценово д-р Петър Петров и кметът Бисерка Апостолова прерязаха лентата на обновената зала за културни събития. Проектът се случи с финансиране от бюджета на Община Ценово.

Андрей Новаков сподели радостта си, че в това малко село се открива обновена зала, както и че на събитието присъстват малки деца, които трябва да бъдат възпитавани в любов към своето родно място.

В приветствиетоси към местните жители Пламен Нунев подчерта активната позиция на кмета БисеркаАпостолова по редица проблеми на гражданите. Депутатът отбеляза, че помощта иподкрепата, която се получава от местната власт е постоянна и нещата се случватпостепенно, както е в конкретния случай. Той изтъкна, че редица министри са посетили общината във връзка с откриването на нови обекти и пред тях са поставениважни въпроси.

В хода насрещата кметът на Пиперково направи отчет за стореното през отминалите близо 3 години от мандата.

Кметът наОбщина Ценово на свой ред очерта някои от приоритетите за последната година от управлението, като се спря на предстоящите проекти в областта наинфраструктрата, социалната политика, културата и пр. Той подари икона нажителите на населеното място с пожелание да ги закриля, като им носи здраве и благополучие.

Близо месец след откриването на новата зала за фитнес в Новград, Андрей Новаков отново я посети, като трениращите получиха в дар музикална уредба. Кметът Диана Копчева изказа своята благодарност за съпричастността и грижата на евродепутата за младите хора там. Проектът се случи благодарениена д-р Петър Петров – кмет на Община Ценово, който винаги споделя нашите идеи, подчерта Диана Копчева.

Изтъкнато бе, че с общи усилия и с помощта на народните представители са постигнати много неща, а селата от Община Ценово вървят напред. Предстои реализацията на още много проекти в региона до края на 2019 година.

Винаги можем да разчитаме на Андрей Новаков, посочи Пламен Нунев и изброи някои от примерите за подкрепа в отделните населени места тук.

Трябва да имате търпение и подкрепяте кметовете, призова депутатът жителите на Новград и отбеляза, че представителите на законодателната власт в България и в Европарламента помагат и защитават постоянно интересите на всички граждани. С всяка изминала година трябва да се надгражда, категоричен бе народният представител.

В неделя посещението продължава в село Тетово и град Мартен /Община Русе/.

Сподели:

Още новини от деня