Евродепутатът Андрей Новаков разговаря с младежи от МГЕРБ в Община Две могили

Евродепутатът Андрей Новаков разговаря с младежи от МГЕРБ в Община Две могили

Време за прочитане: 2 мин.

Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков участва в среща с младежи от МГЕРБ в Община Две могили и дискусия по актуални теми заедно с народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова. Събитието бе уважено от общински съветници, кметове на кметства и членове на ГЕРБ от региона.

Народният представител Светлана Ангелова, която е и общински ръководител на ГЕРБ – Две могили представи г-н Новаков, който за първи път идва в тази община на Русенска област. Тя отбеляза, че това е най – младият евродепутат, който през 2015 година е номиниран като един от тридесетте най – успешни млади политици в направление „Политика и социално предприемачество“ от списание „Форбс“. Благодарение на неговата активност в Европейския парламент България ще получи 4.47 млрд. лева за кохезионна политика и земеделие от бюджета на Европейския съюз през тази година.

„Благодаря, че сте ме номинирали. За мен тази оценка е предостатъчна“, добави г-н Новаков и посочи, че наред с работата си в комисии в Европейския парламент, обикаля България и се среща с много жители на малки и големи общини, както е в конкретния случай. „Малките населени места са ми на сърцето“, сподели Андрей Новаков увери присъстващите десетки младежи в своето съдействие по различни въпроси. Даден бе и пример от неговата практика в тази посока. През новия програмен период е имало предложение малките общини да съфинансират 1/3 от стойността на съответния проект, което е много. Затова е внесъл предложение в ЕП най – малките и със скромни финансови възможности общини да доплащат само 15 % от тази стойност, като това е прието в пленарна зала.

Регионите, които страдат от обезлюдяване, ще могат да се ползват преференциално финансиране, съкратени процедури и срокове, с техническа помощ от ЕС, стана ясно по време на разговора за работата му в Европейския парламент.

По време на събитието бяха поставени и въпроси относно пакета „Мобилност“ и други теми.

„Благодаря на народния представител Светлана Ангелова, която допринася тук да има толкова добра организация на младежите“, каза в заключение Андрей Новаков пред участниците в срещата този следобед.

В края на събитието бяха връчени нови членски карти на младежи от МГЕРБ в Община Две могили.

Сподели:

Още новини от деня