Евродепутатът Ева Майдел и народнитe представители от ГЕРБ

Евродепутатът Ева Майдел и народнитe представители от ГЕРБ поздравиха жителите на Борово по повод празника на Общината

„Благодаря ви, че допринасяте за многообразието, за правилното реализиране на нашите европейски и български цели в Европейския съюз“, каза членът на Европейския парламент от групата на ЕНП /ГЕРБ/ Ева Майдел, която заедно с народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Андриан Райков поздравиха жителите на Борово по повод празника на Общината. Това стана тази вечер по време на тържественото честване, състояло се в центъра на населеното място. Днес се навършиха 40 години от обявяването на Борово за Община и 34 години от обявяването на Борово за град.

„Нашите региони правят нашата Европа. Без регионите, без активността на нашите кметове, на нашите депутати, на нашите институции няма как да реализираме напълно потенциала на голямото европейско семейство“, добави Ева Майдел.

„За да продължим да се развиваме, всеки един от нас има нужда от подкрепа. Вие можете да развивате своя потенциал, ако сме заедно и обединени“, заяви г-жа Майдел и пожела в навечерието на Шести септември по – често да бъде нацията единна и обединяваме усилията си, за да реализираме важните проекти. Само с вяра в доброто и в потенциала на всеки може да се направи така, че всеки един град да се развива възможно най – добре, подчерта тя пред множеството.

„Вашата област се развива с всеки изминал ден. Надграждате в инфраструктурата, надграждате в образованието и най – важното – успявате да реализирате потенциала на вас и вашите деца във вашите населени места“, посочи още евродепутатът и изтъкна ролята на европейската солидарност, която позволява и на Община Борово да работи в интерес на гражданите по възможно най – добрия начин с осъществяването на проекти в различни сфери.

„Всичко хубаво, което се случва е благодарение на общите ни усилия. Благодаря на всички, които със своя труд допринасят за развитието на нашия град и община“, отбеляза на свой ред в поздравлението си към присъстващите Валентин Панайотов – кмет на Община Борово.

Събитието бе уважено от областния управител на Русенска област Галин Григоров, председатели на общински съвети, общински съветници, кметове на общини от региона, кметове на кметства, чл. кор. проф. дтн DHC Mult инж. Христо Белоев – ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и др.

По време на официална церемония кметът на село Екзарх Йосиф Илия Данев и Иванка Василева бяха отличени със званието „Почетен гражданин на Община Борово“. Те получиха плакети и специални удостоверения от кмета Валентин Панайотов.

В края на празненството на сцената се изявиха певицата Емилия, танцова група „Пловдивъ“, местни самодейци и гости от Русе. Събитието завърши с красива и продължителна разноцветна заря.

Сподели: