Комитски събор се провежда за втора поредна година в село Червена вода

Евродепутат, депутати, министърът на отбраната, областният управител идват на Втория комитски събор в Червена вода

Утре в русенското село Червена вода ще започне Вторият комитски събор, организиран от ВМРО-БНД Русе, НЧ „Тома Кърджиев“ село Червена вода и НЧ „Гоце Делчев“ Русе.

Специални гости на събитието ще бъдат вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки, областният управител на Област Русе Галин Григоров, народните представители от ПГ на ОП Искрен Веселинов и Милен Михов.

От 11:00 часа в църквата „Св. Архангел Михаил“ ще се състои освещаване на знамето на Червеноводската чета, като след края на службата, присъстващите ще се отправят организирано посока центъра на селото, където ще положат цветя и венци пред паметника на Тома Кърджиев и участниците в четата, а след това ще се насочат към мястото, където ще се проведе събора.

В 13:00 часа ще се проведе официалното откриване на Втория комитски събор. Официалните лица ще се обърнат към всички присъстващи и участници, а вицепремиерът и министър на отбраната Каракачанов, ще награди спечелилите конкурса за надпяване, който ще се проведе малко по-рано.

Огромен е интересът към събитието към момента. В него ще участват повече от 30 самодейни колектива, около 100 чети от цялата страна, множество индивидуални участници. Вечерта от 19 часа за всички гости ще пее Володя Стоянов.

Вторият комитски събор ще продължи и в неделният ден с много интересни изненади за участниците.

Сподели: