Евродепутат и народен представител откриха нов екокът със спортни терени в Екзарх Йосиф

Евродепутат и народен представител откриха нов екокът със спортни терени в Екзарх Йосиф

Членът на Европейския парламент от групата на ЕНП /ГЕРБ/ Ева Майдел, народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, председателят на Общински съвет – Русе и ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл. кор. проф. дтн DHC Mult инж. Христо Белоев, кметът на Община Борово Валентин Панайотов и кметът на село Екзарх Йосиф Илия Данев прерязаха днес лентата на нов екокът и спортни терени, изградени по проект с финансиране от МОСВ и ПУДООС. Това стана в присъствието на общински съветници, заместник – кмета на Община Борово Петър Петев, много местни жители.

„Очаквайте още много неща да се случат в село Екзарх Йосиф. Догодина ще бъде открит новия път от село Обретеник до центъра на село Екзарх Йосиф и началото на Горно Абланово“, отбеляза в словото си Валентин Панайотов и добави, че той се осъществява с финансиране от ЕС.

Ева Майдел акцентира върху добрата връзка на депутатите в Европейския парламент, народните представители и местната власт. Това позволява европейската солидарност да продължава и да станем още по – сплотени, за да се реализират и умножават проектите като този заедно. Специално внимание бе обърнато на доброволците, които получиха благодарности.

ева майдел

„Пожелавам ви много слънчеви емоции на това място, споделени с най – любимите хора, с много заряд и много енергия, която да предаваме на бъдещото поколение“, каза тя.

Кметът Илия Данев благодари за съдействието на народния представител, кмета на Община Борово, фирмата – изпълнител и местната земеделска кооперация.

10 000 лева са използвани от държавата, като са добавени още средства от спонсори, кооперацията и Община Борово. Изградени са 3 барбекюта на открито с мивки и течаща вода към всяко, маси с пейки, районно осветление, видеонаблюдение. Направени са още игрища за футбол на малки вратички и волейбол с необходимите за зрителите пейки. Изграден е детски кът с необходимите уреди за игра. Извършено е и залесяване.

Сподели: