Европейска нощ на литературата в Русе

Европейска нощ на литературата в Русе

Скъпи приятели на хубавата книга!

Очакваме Ви в 18:00 ч. на 11-то издание на Европейска нощ на литературата! Читателското гнездо на библиотеката вече е „изплетено“ в беседката на площад Батенберг! Тук между 18 и 21:30 ч. на всеки половин час актьорът от Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе Ивайло Драганов ще чете откъс от „Сладко отмъщение АД“ на шведския автор Юнас Юнасон. По време на Нощта на литературата в гнездото на библиотеката на посетителите ще бъде предложена и литературната беседа „Добри Немиров. Другият“, посветена на този позабравен автор, живял в Русе до двадесет и третата си годишна възраст. Като част от Нощта на литературата ще бъдат четени откъси от книгата на Добри Немиров „Когато бях малък“.

Останалите читателски гнезда са в:

Австрийската библиотека „Елиас Канети“, площад Свобода 4. Ще бъде представен австрийския откъс от „Сладостта на живота“ на Паулус Хохгатерер. Чете актьорът Кадри Хабил;

Дом Канети, бул. „Славянски“ 12. Ще бъде представен германския откъс от „Произход“ на Саша Станишич. Чете Момчил Михайлов-МОМО, добре познат в културните среди – музикант, визуален артист, графичен дизайнер…

Малка зала „Константин Димчев“ в Драматичен театър „Сава Огнянов“, пл. „Свобода“ №4. Ще бъде представен полския текст от „Гардеробът“ на Олга Токарчук. Чете Иглика Пеева – поет, драматург и журналист.

Любителите на литературата, посетили четирите читателски гнезда и събрали печат от всяко от тях, могат да получат книга по избор от Австрийска библиотека или Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Изберете си маршрут! И заповядайте

Сподели: