вирус

Един нов случай с COVID-19 в Русе за денонощието

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе е установен един нов случаи на коронавирус. Става дума за 31-годишна жена от гр. Русе, която е без сериозни оплаквания и се намира в добро общо състояние. За момента жената е оставена под домашна изолация.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 419 души, като активните случаи са 49. От тях 15 са на болнично лечение, а 34 са под домашна изолация.

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 22-ма, а жените са 27, което в проценти е съответно 45% и 55%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 240 са жените, а мъжете са 179, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа няма новоизлекувани пациенти, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско остава 348. Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Сподели: