победители състезиание пг по туризъм 2019

Един сребърен и два бронзови за учениците от ПГ по туризъм Русе от национално състезание

Общо 14 отбора се състезаваха в регионалния кръг на Националното състезание по професии във Велико Търновоа, състоял се от 14 до 16 март т.г. Ученици от ПГ по туризъм „Иван Петрович Павлов“ Русе завоюваха два бронзови и един сребърен медали.

Цанислав Ангелов
Цанислав Ангелов

Цанислав Ангелов от 12 А клас зае второ място в категория „Най- добър млад барман“. Той се подготвя заедно с ръководители г-н Иван Бонев и г-н Йордан Адолфов;

Добростин Стефанов готвач
Добростин Стефанов и Елизабет Иванова (вдясно)

Добростин Стефанов от 11 А клас зае трето място в категория „Най – добър млад готвач“. Негов ръководител е г-жа Християна Иванова;

Елизабет Иванова от 12 Г клас също зае трето място, но в категория „Най-добър млад хлебар-сладкар“ с ръководители г-н Иван Бонев и г-жа Красимира Стойкова;

Любомира Любенова от 11 Б клас е със 7-мо място в категорията „Най-добър млад сервитьор“ с ръководители г-н Иван Бонев и г-н Йордан Адолфов.

На всички участници Министерството на образованието и науката връчи грамоти и медали, като подари книги, тематично свързани с кулинарното изкуство. 

Организатор на събитието е Министерството на образованието и науката – Дирекция „Образователни програми и образователно съдържание“ и отдела „Професионално образование и обучение“, а домакин е ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ – Велико Търново.

Партньори на състезанието бяха Асоциацията на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в България, Българската асоциация на професионалните готвачи, Евро – ток Интернационал, Българска асоциация на барманите и Българска асоциация на професионалните сомелиери .

Състезанието се проведе в четири категории: „Най – добър млад хлебар-сладкар“; „Най –добър млад готвач“; „Най-добър млад сервитьор“ ; Най – добър млад барман“. В категорията „Най-добър млад барман“ ПГ по туризъм Русе за пръв път се представя, като завоюва сребърен медал. В тази категория надпреварата е била в две направления: теоретична част и практика.

Сподели:

Още новини от деня