Една от най-любимите за  публиката по целия свят - операта “Травиата” на Джузепе Верди ще увенчае финала на ноемврийския афиш за Русенската опера

Една от най-любимите за  публиката по целия свят – операта “Травиата” на Джузепе Верди ще увенчае финала на ноемврийския афиш за Русенската опера

Една от най-любимите за  публиката по целия свят – операта “Травиата” на Джузепе Верди, ще увенчае финала на ноемврийския афиш за Русенската опера тази година!

На 30 ноември, сряда, от 19 часа в Голямата зала на Доходното здание можете да се насладите на безспорния шедьовър на италианския композитор, който означава много за русенци, защото именно с постановка на „Травиата“ през 1949 година се ражда за богат и пълнокръвен живот Русенската опера.

Предстои ни спектакъл, украсен от блясъка на талантите на солисти, хористи, балетни артисти и инструменталисти, които успешно демонстрират артистичното богатство на русенския оперен театър.

В ролята на Виолета Валери ще видите и чуете сопраното Даниела Караиванова, а като Алфред Жермон на сцената ще й партнира тенорът Михаил Михайлов. Баритонът Добромир Момеков, наскоро спечелил Кристална лира на СБМТД в категорията “Оперно изкуство”, ще се превъплъти в образа на Жорж Жермон, а Флора Бервоа ще бъде мецосопраното Петя Цонева.

И още: Анина – Нели Петкова
Гастон – Георгиос Филаделфевс
Барон Дюфол – Теодор Петков
Маркиз Д’Обини – Стоян Стоянджов
Доктор Гренвил – Момчил Миланов и др.

Диригент е Димитър Косев, хормайстор  – Стелияна Димитрова – Хернани, а режисьор и сценограф – Марко Катена.

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Сподели: