Екипът на "Успешните хора" с най-добрия ментор Венцислава Николова е победител в категория “Най-добра идея за зелен бизнес” в Уикенд на идеите 2023

Екипът на „Успешните хора“ с най-добрия ментор Венцислава Николова е победител в категория “Най-добра идея за зелен бизнес” в Уикенд на идеите 2023

На 28 и 29 януари 2023 г. близо 500 ученици (16-18 год.) от 30 града се събраха на живо с отборите си и с менторите на програмата, за да стартират първите си бизнеси и да ги презентират за пръв път пред жури. Те работиха по общо 86 стартъп идеи, които целят да разрешават проблеми от различни сфери на живота.

Събитието беше открито от президента на Финдация “Америка за България” – Нанси Шилър, която напомни думи на Стив Джобс: “Онези, които са достатъчно луди, за да мислят, че могат да променят света, са онези, които наистина го правят”. Димитър Бербатов бе специален гост на най-мащабното събитие на Тийноватор – Уикенд на идеите 2023.

Целта на състезанието е да даде на учениците възможност да приложат и надградят уменията, които развиват в своите стартъп клубове от началото на учебната година – умения за работа в екип, презентиране и аргументиране на бизнес идея, иновативен подход в решаване на проблеми и др.

Във втория ден на двудневното събитие жури от 16 доказани професионалисти оцени идеите в 12 категории.

Десетокласниците от клуб “Успешните хора” – Габриела Шанкулова, Ерин Сабриева, Марк Иванов и Рая Маркова с най-добрия ментор Венцислава Николова са победители в категория “Най-добра идея за зелен бизнес”!

Журито ученическите екипи за “Най-добра идея за зелен бизнес”, Най-добра идея за социална иновация” и “Най-устойчив бизнес модел” бе в състав: Иван Лозанов Associate, PostScriptum Ventures; Тодор Младенов Изпълнителен директор, Sofia Tech Park; Стефан Петков Директор Операции, UniCredit Bulbank; Сибина Григорова Главен редактор, Булевард България.

Сподели: