Екип на Русенския университет "Ангел Кънчев" участва в международни форуми в Тайланд

Екип на Русенския университет „Ангел Кънчев“ участва в международни форуми в Тайланд

В периода 22-25 март 2023 г., в град Пукет (Тайланд) се проведе 8-тата международна конференция за дигитални изкуства, медии и технологии (DAMT) и 6-тата ECTI конференция по електротехника, електроника, компютърно и телекомуникационно инженерство (NCON). Двете събития се организират от Асоциацията за електротехника, електроника, компютърни, телекомуникационни и информационни технологии на Тайланд (ECTI) в сътрудничество с големи индустрии и академии и са ежегоден международен форум.

Екипът на Русенски университет „Ангел Кънчев“ по проект Across South East Asian Nations: From Automation and Control Training to the Overall Roll-out of Industry 4.0 – ASEAN FACTORI 4.0 участва в конференциите с 3 научни доклада. Автори на тези публикации са проф. Пламен Даскалов, проф. Георги Христов, доц. Цветелина Георгиева, доц. Пламен Захариев и доц. Нина Бенчева. Докладите са разработени съвместно с изследователи от Университет Чулалонгкорн, град Банкок – Тайланд и Университет Саванакет, град Саванакет – Лаос, които са партньори в проекта.

Публикациите бяха представени в секция “Преход към Индустрия 4.0” и включват резултати от изпълнението на дейностите по проекта, както и различни научни изследвания в сферата на Индустрия 4.0. Преподавателите от РУ и техните партниращи колеги от Тайланд и Лаос подготвят публикации за участие и в други конференции в Азия и Европа, които да представят дейностите по проекта и да гарантират неговата устойчивост и стабилност.

Сподели: