гимназия по туризъм награди

Екип от млади учители от ПГ по туризъм „И. П. Павлов“ в Русе с публикации в научно списание на издателство „Аз- буки“

Време за прочитане: < 1 мин.

Всичко започва едно горещо лято, когато на посещение в гимназията идват две дами от „Аз –буки“. Младите учители биват поканени от директора си на разговори с гостите. Ето как, техните нагласи към иновациите намират подкрепа и покана да бъдат публикувани като научни статии в научното списание на националното издание за образование и наука „Аз – буки“.

Екипът е от млади учители, чиито стремеж е да представят учебния материал пред учениците си, свързвайки го с практическата му насоченост. Този маниер е много полезен да се използва, особено за професионалните гимназии. В ежедневната им работа много им помагат интерактивните дъски, с които училището разполага, както и свежия климат, резултат от стремежа им на всяка цена знанията и уменията им да достигнат до всеки ученик. Посредством много снимков материал и видео клипове, както и интерактивното посещение по време на урока на водещи в бранша обекти, технологично напреднали и с добър световен имидж, учителят може да достигне практически до възприятията на всички ученици, присъстващи в часа, споделят домакините.    

Тази година 2021 екипът е предвидил следното: всеки от тях да предложи своя научна разработка за научното списание; отделно учениците, с които работят те по двама-трима, да представят текст със собствено научно изследване; забележителното е, че екипът ще работи по проект, представящ иновативни методи за преподаване в ПГ по туризъм в Русе. Всеки от тях има иновативния поглед в областта, в която работи. Съдържанието на уроците импонира с използването на съвременни комуникационни технологии. Затова поднесеното е интересно и атрактивно за учениците.

Публикуваните в списанието разработки обстойно, изследователски издържано поднасят материята на изследвания обект или метод. Това е интересно поднесен научен труд, чието съдържание би интригувало всеки любознателен читател. Русеинфо ще се опита с позволението на издателството и авторите  да поднесе поне, част от тези материали на читателите си.

гимназия по туризъм награди
Сподели:

Още новини от деня