Експерти от Националната агенция за оценяване и акредитация гостуваха в Русенския университет

Експерти от Националната агенция за оценяване и акредитация гостуваха в Русенския университет

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес, в Русенски университет „Ангел Кънчев“, във връзка с предстоящата програмна акредитация на специалност „Право“ в Юридическия факултет на университета, се проведе среща с eкспертна група от Националната агенция за оценяване и акредитация.

На събитието присъстваха заместник областните управители на Област Русе Свилен Иванов и Валентин Колев, заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, районният прокурор на Районна прокуратура – Русе Яна Илиева, председателят на Административен съд – Русе Диан Василев, директорът на ОДМВР – Русе Теодор Атанасов, председателят на Адвокатска колегия – Русе Людмил Павлов и други представители на държавни институции в град Русе, завършили специалност „Право“. Почти всички те са били възпитаници на Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“.

Целта на срещата беше Експертната група да получи информация от потребителите за професионалната реализация на завършилите специалност „Право“ в Юридическия факултет на Русенския университет и перспективите в тази насока. Присъстващите споделиха каква гордост е за тях да са завършили право в родния си град и колко важно е за младежите на Русе да имат възможност да градят кариера във всяка една сфера в региона, в който са израснали, допринасяйки за по-нататъшното му развитие.

Сподели:

Още новини от деня