"Експрес Сервиз" извършва вече ж. п. маневрена дейност на "Каолин" АД в Сеново и Ветово

„Експрес Сервиз“ извършва вече ж. п. маневрена дейност на „Каолин“ АД в Сеново и Ветово

От 1 юни русенският производител на локомотиви „Експрес Сервиз“ извършва ж. п. маневрена дейност на „Каолин“ АД в Сеново и Ветово. „Експрес Сервиз“ и „Каолин“ са компании, които са лидери в сферите си на дейност и това сътрудничество е повече от естествено.

„Каолин“ АД е един от най-големите товародатели на ж. п. транспорта в България и за дружеството е предизвикателство да е маневрения му оператор. Към „Експрес Сервиз“ се присъедини екип от доказани професионалисти в ж. п. маневрите, а заводът осигури 4 маневрени локомотива.

След циментовия завод на „Холсим – Лафарж“ в Бели Извор, фабриката на „Каолин“ в Сеново е второто предприятие у нас, където се използва акумулаторен локомотив в ж. п. маневрите. Ползите са всички за безспорни – електрическите маневри са икономични, безопасни и много чисти. Вече близо месец в „Каолин“ – Сеново не е имало вредни емисии от дизелов двигател.

Целта е „Каолин“ АД да стане първото предприятие у нас използващо изцяло акумулаторна тяга при ж. п. маневрите. Това ще бъде не само най-ефективният шоу-рум в близост до завода на „Експрес Сервиз“ в Русе, но и нагледно доказателство за предимствата на новите локомотиви.

Сподели:

Още новини от деня