"Елегични откровения" на 17 май

„Елегични откровения“ на 17 май

Време за прочитане: < 1 мин.
"Елегични откровения" на 17 май

На 17 май от 19 часа в зала Европа на Доходно здание Ви каним на изискан концерт, изпълнен с музика, представяща различни произведения на Романтизма. Програмата силно интригува със специалното участие на всепризнатата виолончелистка Богдана Пенева и актрисата Евгения Явашева, която ще прочете стиховете, върху които композиторите са сътворили своите песни. Главното действащо лице в концерта „Елегични откровения“ е солистката на Държавна опера – Русе Владислава Гарвалова – сопран, която ще представи песни от Франц Шуберт, Рихард Щраус, Франсис Пуленк, Габриел Форе, Клод Дебюси и Георги Златев – Черкин.

Владислава Гарвалова е родена в Русе. Завършва оперно пеене в ДМА”Панчо Владигеров”- София при доц. Ир. Бръмбарова. Участва в майсторските класове на проф. Мария Слатинару – Нистор и Гена Димитрова. През 2005г печели стипендия за специализация в Академията за изкуство и култура „Борис Христов” в Рим при Мирела Паруто, която я кани за още един тримесечен курс в Рим през 2008г. Лауреат е на Международния Конкурс „Франц Шуберт“- носител на втора награда и на Националния конкурс „Светослав Обретенов“.

Владислава Гарвалова дебютира на родна сцена в Русе в операта „Дон Жуан“ на Моцарт с ролята на Дона Елвира, след което постъпва в солистичния състав на Русенска опера. Същата година изпълнява и ролята на Графинята в „Сватабта на Фигаро” от Моцарт. Следват Мими от „Бохеми”, главните роли от „Мадам Бътерфлай”, „Сестра Анджелика” и „Тоска” от Пучини, Микаела от „Кармен” на Бизе, Елизабет от „Дон Карлос”, Леонора от „Трубадур“, Амелия от „Бал с маски” , Алис Форд от „Фалстаф“ и Аида от едноименната опера – на Верди, Татяна от „Евгени Онегин“ на Чайковски, Реквиемите на Форе, Моцарт и Верди. Гастролирала е в Италия и Япония.

Сподели:

Още новини от деня